Procesul de creare magazin online poate parea o sarcina grea pentru o persoana care nu este in domeniu.

Fie ca doresti sa externalizezi acesti serviciu fie ca vrei sa iti creezi propriul blog sau website, iti ofer articolul ” creare magazin online – 9 sfaturi ”

 Indiferent dacă sunteți un designer sau un dezvoltator, sau chiar doar cineva care dorește să obțină o prezență online cu puțină experiență, procesul de design web poate fi mult mai ușor, acesta este unul din motivele pentru ca incercam sa va ajutam sa obtineti cat mai multe informatii despre domeniul online.

Pentru a ușura procesul va prezentam 9 pasi pentru creare magazin online mai exact lucrurile cheie pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când dezvoltati un magazin online, sperăm să vă bucurați de ghidul nostru simplu de invatare …

Daca doriti sa externalizati acest serviciu o puteti face prin echipa noastra de creare site web si web design. Puteti citi mai multe despre asta apasand pe butonul de mai jos. 

Creare site web
Creare site web

 

1. Publicul tinta si profilul clientului pentru creare magazin online

Este vital să începeți dezoltarea unui magazin online, prin a înțelege motivul pentru care va dezvoltati un magazin online. Trebuie să vă întrebați “cine este publicul țintă?” Și faceți ceva timp pentru a înțelege stategia pe care o aveți în minte. Imaginați-vă că magazinul online pe care urmează să-l creați este pentru un brand de îmbrăcăminte care se vinde tinerilor. În acest caz, probabil că veți căuta să inspirați cultura urban.

 

Dezoltarea unui site - magazin online
Dope Arrival – este unul dintre clientii care au decis sa lucreze cu noi . Brandul este dezvoltat recent dar creste conform stategiei pe care o abordam .

 

2. Cat de mare doresti siteul pentru creare magazin online ?

Odată ce ați determinat cine este publicul tinta al site-ul tau, următorul pas este să planificați structura pentru creare magazin online. Gândiți-vă la acest lucru ca la model. În acest stadiu, veți crea harta site-ului și va trebui să începeți în partea de sus cu pagina de pornire. De acolo trebuie să creați o hartă pentru toate celelalte pagini ale site-ului. Fiecare pagină va trebui să revină în pagina de pornire, însă întrebați-vă unde trebuie să meargă. Pagini de contact, pagini despre noi, conținut suplimentar, bloguri? Trebuie să țineți cont de amploarea magazinului online și de informațiile pe care le veți afișa.

Sitemap pentru dezoltarea unui magazin online
Sitemap pentru dezoltarea unui magazin online

3. Continutul

Acest lucru ne conduce frumos pe conținutul site-ului dvs. Continutul nu poate fi în partea de sus a listei dvs. atunci când luați în considerare designul general, dar cu siguranță nu trebuie subestimat. În 2017, conform unui studiu de caz organizat de Adobe ,utilizatorii au primit 15 minute pentru al petrece pe un site, 59% au spus că ar prefera să fie frumos proiectat , astfel încât combinația dintre design si continut este aproximativ la fel de importanta. Gândiți-vă la crearea magazinul online ca la o foaie de hârtie goala. Doar având câteva cuvinte pe această bucată de hârtie va fi foarte plictisitor și nu este minunat să te uiți. Aveți nevoie de conținut, pentru a vă ajuta să păstrați cititorii pe site-ul dvs. Lipsa unui mesaj clar este cea mai mare dezamagire pentru consumatori, cu 46% declarând că acesta este motivul pentru care a părăsit un site. Conținutul bun vă poate angaja publicul, vă poate ajuta într-o perspectivă SEO și vă transmite mesajele cheie clienților dvs. Este esențial să folosiți conținutul într-un mod “frumos conceput” astfel încât acesta să fie eficient în realizarea acestui lucru.

4. Imagini pentru crearea magazinul tau online

După ce ai conținut, trebuie să te gândești la imagini. În special, trebuie să vă gândiți de unde vor veni. Aveți câteva opțiuni diferite pe care le puteți utiliza. Ai putea să iei imaginile pe cont propriu și acesta este cel mai rapid și mai ieftin mod de a obține imagini pentru site-ul tău. Cu toate acestea, este posibil să nu fiți cel mai bun fotograf și doriți ca site-ul dvs. să nu sufere doar pentru ca nu ati avut imagini de calitate? Alternativ, puteți angaja un fotograf pentru a obține toate imaginile pe care le doriți. Aceasta este o soluție costisitoare, dar, dacă aveți o imagine de înaltă calitate a mărcii care trebuie menținută, aceasta ar putea fi singura modalitate prin care puteți obține calitatea corectă a imaginii pentru nevoile dvs. Opțiunea finală este de a folosi imagini stoc. Puteți obține niște imagini profesionale din afară site-ul dvs. pentru un preț rezonabil și există o bibliotecă foarte largă de imagini disponibile online pentru acest lucru. Cu toate acestea, aceste imagini pot fi generice și este posibil să nu reprezinte suficient de mult brandul dvs.

Imagini pentru dezoltarea unui site
Imagini pentru dezoltarea unui site

5. Marca ( Brand )

Acest lucru ne apropie de branding. Este vital ca imaginea unei mărci să fie luată în considerare înainte ca site-ul să înceapă să se formeze. Un site web nu este ceva care ar trebui să fie ad-hoc, ar trebui să luați în considerare cu atenție orice branding preexistent sau, dacă acest lucru nu există, o identitate de brand trebuie construită de la zero. Acesta este locul unde puteți sa va puneti ideeile de design in aplicare.

Iată câteva întrebări care trebuie luate în considerare:

Aveți un logo de utilizat?

Aici este posibil să doriți să începeți, deoarece puteți utiliza elemente ale logo-ului pentru a începe să structurați imaginea mărcii.

Ce font doriți să utilizați?

Fonturile Sans serif sunt în prezent cele mai populare datorită lizibilității lor. Există o mulțime de fonturi gratuite disponibile online și cei de la Google Fonts ar fi un loc minunat pentru a începe. Potrivit Google, “Open Sans” este în prezent cel mai popular. Cu toate acestea, în 2016 se spune că utilizatorii Photoshop au adoptat “Roboto” ca fontul de numărul unu.

Ce zici de culoare?

Aici ar trebui să luați în considerare teoria culorii. Un site web pentru o companie de locuințe ecologică, de exemplu, ar trebui să ia în considerare utilizarea verde pentru a reprezenta natura “verde” a mărcii.

Ce zici de orice elemente de design?

Icoanitele sunt toate la moda acum, acționând ca niște repere vizuale pentru a absorbi publicul. Acestea ar putea forma o parte importantă a imaginii mărcii prin designul dvs.

Brand pentru dezoltarea unui site
Brand pentru dezoltarea unui site

6. Utilizabilitatea

Vorbind de indiciile vizuale, utilitatea este vitală pentru succesul designului dvs. de web. Unul dintre principalele considerente este coerența. Trebuie să descompuneți toate elementele pe care le veți folosi, cum ar fi butoanele, stările și meniurile de hover. Dacă includeți elemente pe care se poate da click în dreptunghi rotunjite, toate butoanele trebuie să fiedreptunghiuri rotunjite. În anul 2017, formele rotunjite au devenit supreme în designul web și 87% din toate formele Photoshop aveau colțuri rotunjite (84% din toate formele concepute în schiță). Evitați să folosiți această tactică vizuală pentru orice alt element. Este vorba despre utilizarea unor indicatori subtili care instruiesc utilizatorul să utilizeze site-ul dvs. instinctiv. Gândiți-vă cu atenție și la meniuri. Meniurile Hamburger au devenit o normă pentru o mulțime de site-uri diferite, dar, din punct de vedere al utilizabilității, acestea nu sunt la fel de intuitive ca navigarea cu antet simplu (cu excepția cazului în care acestea sunt mai frecvente pe telefonul mobil). Cu cât puteți face mai ușor călătoria cititorului, cu atât veți avea mai multă experiență de utilizare pe care o creați.

Uzabilitate pentru dezoltarea unui site
Uzabilitate pentru dezoltarea unui site

7. Aspectul pentru creare magazin online

Proiectarea unui site web are aceleași principii de bază cu cele utilizate atunci când se elaborează un afiș sau o pagină principală. Este important să vă organizați pagina astfel încât să obțineți un echilibru bun de imagini și text. Mai mult de jumătate dintre utilizatori consideră că designul bun este important atunci când vizualizați conținutul online. Când proiectați site-ul web, trebuie să îi dați o structură simplă, astfel încât să fie mult mai ușor de digerat pentru utilizator. Cu cât este mai clară ierarhia pe care o aveți, cu atât veti avea mai mult trafic pe site-ul dvs. web.

Mențineți indiciile vizuale la minim, deoarece nu doriți să confundați un utilizator cu aspectul dvs. Prin păstrarea simplă, este mult mai ușor pentru utilizatorul să găsească conținutul pe care îl doresc. Ar trebui să luați în considerare sincronizarea site-ului înainte de a merge și a proiecta interfața reală. În acest fel poți să modifici cu ușurință, să schimbi aspectul și să testezi cum funcționează designul.

Design pentru dezoltarea unui site
Design pentru dezoltarea unui site

8. Responsive pentru creare magazin online

Noi consumăm internetul în multe feluri în zilele noastre, cu oamenii care doresc să acceseze internetul de pe mai multe dispozitive diferite. De la telefoane inteligente la televizoare smart , există atât de multe dimensiuni ale ecranului pentru ca un site web să apară corect . Potrivit unui studiu, consumatorii folosesc câte cinci dispozitive diferite și care vă oferă o anumită perspectivă asupra importanței site-ului dvs. pentru fiecare dintre aceste dispozitive diferite. Având un site responsive si receptiv asigurăm că experiența utilizatorului este mult mai bună și acest lucru va ajuta la menținerea persoanelor pe site-ul dvs. Web. Într-adevăr, se spune că 62% dintre companiile care au creat un site special pentru mobil le-au crescut vânzările in urmatoarele 2 luni de la modficare. Având în vedere acest lucru, va trebui să ia în considerare modul în care design-ul dvs. se va vizualizare într-un spațiu condensat ca pe un smartphone.

 

Responsive pentru creare magazin online
Responsive pentru creare magazin online

 

9. Inspirație

Există o mulțime de locuri online de unde va puteti inspira pentru creare magazin online.  Site-uri precum Behance și Awwwards sunt resurse puternice care prezintă un design web uimitor și sunt minunate pentru a vă inspira dacă sunteți vreodată fara idei noi. Expunându-vă la diferite elemente de design pe care probabil că nu le-ați avut înainte, puteți fi inspirați să încercați ceva nou.

Inspiratie pentru dezoltarea unui site
Inspiratie pentru dezoltarea unui site

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here